Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

29 Martie, 2024

Consultarea publică a proiectului Metodologiei de calcul al tarifelor maxime pentru accesul pe proprietăţile publice şi/sau utilizarea partajată a infrastructurii fizice

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) expune pe pagina sa de Internet, pentru consultare publică, proiectul Metodologiei de calcul al tarifelor maxime pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietăţile publice şi/sau de utilizare partajată a infrastructurii fizice și Analiza finală a impactului de reglementare efectuată pentru acest document. Consultarea se va desfăşura până la 6 iulie curent, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea documentelor supuse consultării publice.

Potrivit notei informative, în prima etapă, ANRCETI a elaborat Analiza preliminară a impactului de reglementare (AIR) a proiectului metodologiei sus - menționate pe care a supus-o, în perioada 6 – 20 mai 2016, procedurii de consultare publică pe pagina sa web oficială. Comentariile și recomandările parvenite la ANRCETI pe marginea acestui document au fost luate în considerare în procesul de pregătire a variantei finale a proiectului metodologiei și a Analizei finale a impactului de reglementare a acestuia.

În a doua etapă, AIR preliminară și Sinteza recomandărilor parvenite la ANRCETI au fost examinate de Grupul de lucru al Comisiei de Stat pentru reglementarea activității de întreprinzător, care a susținut documentul elaborat, cu solicitarea de a îmbunătăți proiectul metodologiei și AIR la etapa finală, ținând cont de observațiile aduse de expertul Grupului de lucru.

În a treia etapă, ambele documente sunt supuse consultării publice, după care ANRCETI le va definitiva și le va remite pentru examinare Grupului de lucru al Comisiei de Stat pentru reglementarea activității de întreprinzător. În caz de necesitate, ANRCETI va organiza audieri publice sau ședințe de lucru cu părțile interesate pentru clarificarea pozițiilor și a propunerilor făcute în cadrul consultării publice a celor două proiecte.

Proiectul metodologiei a fost elaborat în conformitate cu prevederile Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice nr.28 din 10 martie 2016 (în continuare – Legea nr.28/2016). Legea respectivă statuează că tarifele maxime pentru dreptul de acces pe proprietăţile publice şi/sau de utilizare partajată a infrastructurii fizice se stabilesc în baza unei metodologii de calcul elaborate de către ANRCETI și aprobată de Guvern.

Conform Legii nr.28/2016, autorităţile publice centrale sau locale, alte instituţii publice, precum şi orice alte entităţi care exercită dreptul de administrare asupra imobilelor proprietate publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, întreprinderile de stat sau municipale care au în administrare (gestiune) obiecte de infrastructură tehnico-edilitară şi titularii dreptului de administrare a proprietăţilor comune, inclusiv din condominiu, vor stabili, în baza metodologiei sus-menționate, tarifele pentru dreptul de acces al furnizorilor de rețele de comunicații electronice pe proprietăţile publice şi de utilizare partajată a infrastructurii fizice.

Persoanele interesate pot expedia comentarii şi recomandări asupra proiectelor supuse consultării publice, în scris, prin poştă pe adresa ANRCETI: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, Chişinău, Republica Moldova, prin fax: 022-222-885 şi/sau la adresa de e-mail: office@anrceti.md. Telefoane de contact: 022-251-320, 022-251-337.

16 iunie 2016

Ultima actualizare: 16/06/2016