Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

17 Iunie, 2024

ANRCETI a participat la Reuniunea părților interesate privind serviciile de roaming

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) au participat, la 12 noiembrie 2019, la Reuniunea părților interesate privind serviciile de roaming, care s-a desfășurat la Vilnius, cu suportul Uniunii Europene (UE). Evenimentul a fost găzduit de către Autoritatea de Reglementare în Comunicații (RRT) din Republica Lituania, care este copreședinte al Grupului de lucru privind serviciile de roaming (REWG) din cadrul EaPeReg, în colaborare cu Comisia Națională pentru Reglementarea de Stat a Comunicațiilor și Informatizării (NCCIR) din Ukraina, care deține președinția REWG.

La ședință s-au reunit reprezentanți ai autorităților de reglementare a comunicațiilor electronice și reprezentanți ai ministerelor de resort din cadrul țărilor membre ale Parteneriatului Estic (PaE) și UE (membri ai Grupului REWG). Scopul principal al evenimentului a fost examinarea opțiunilor legale, propuse de experții proiectului EU4Digital al UE, în vederea încheierii Acordului Regional de Roaming (RRA) între țările din cadrul PaE, în corelare cu obligațiile asumate în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), și identificarea opțiunilor optime pentru toate cele șase țări membre ale PaE, dar și prezentarea progreselor realizate în procesul de implementare a foii de parcurs în vederea încheierii RRA.

EU4Digital este un program regional pentru țările PaE, finanțat de UE. Prin acest program, UE susține țările PaE în reducerea tarifelor de roaming, consolidarea independenței autorităților naționale de reglementare și elaborarea strategiilor coordonate privind distribuirea spectrului de frecvențe radio.

14 noiembrie 2019

Ultima actualizare: 26/11/2019