Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

05 Decembrie, 2023

Uniunea Europeană va oferi posibilitatea de aplicare la programe europene de grant pentru implementarea proiectelor de infrastructură în comunicații electronice

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a participat la Ziua informării Connecting Europe Facility (CEF) Digital, eveniment organizat în format online de către Agenția executivă europeană pentru sănătate și digital (HaDEA). În cadrul evenimentului au fost prezentate 3 apeluri de finanțare din partea Comisiei Europene, din cadrul programului Connecting Europe Facility 2, care vizează:
1) acoperirea cu rețele 5G de-a lungul coridoarelor de transport (drumuri, căi ferate, căi navigabile);
2) conectivitatea de bază pentru gateway-urile globale digitale (cabluri submarine, infrastructuri terestre, sisteme prin satelit).
3) 5G și Edge Cloud pentru comunitățile inteligente;

Republica Moldova este în proces de aderare la Mecanismul pentru interconectarea Europei cu dreptul de a accesa fonduri la apelurile menționate în punctele 1 și 2.

Scopul acestor programe este de a sprijini investițiile în infrastructurile de înaltă performanță, sigure, securizate și durabile, inclusiv rețele Gigabit și rețelele 5G. Astfel, Comisia Europeană va cofinanța acțiuni care vizează echiparea principalelor rute de transport și a furnizorilor de servicii cheie din comunitățile locale cu conexiuni 5G, precum și acțiuni de implementare sau modernizare a rețelelor principale bazate pe tehnologii avansate.

Beneficiarii proiectelor prezentate pot fi administrațiile publice, entitățile private, inclusiv întreprinderile mixte, alte persoane interesate stabilite în statele membre ale UE și în țările sau teritoriile de peste mări și țările asociate programului și țările acceptate în program.

Astfel ANRCETI îndeamnă persoanele interesate din mediul de afaceri, în particular din domeniul telecomunicațiilor, să aplice la aceste programe. Detalii despre programele de finanțare lansate, dar și despre procedurile de aplicare la acestea se regăsesc aici https://webcast.ec.europa.eu/cef-digital-info-day-call-for-proposals-3.

Informație privind apelurile anunțate poate fi accesată aici: https://hadea.ec.europa.eu/calls-proposals_en?f%5B0%5D=oe_call_proposals...

1 noiembrie 2023

Ultima actualizare: 1/11/2023