Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

17 Iunie, 2024

Întâlnire bilaterală între directorul ANRCETI și Ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova

La 4 decembrie curent, Sergiu Gaibu, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a avut o întâlnire bilaterală cu Edgars BONDARS, Ambasadorul Republicii Letonia în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii au fost discutate proiectele în derulare și oportunitățile de colaborare.

Un subiect important al agendei întrunirii a fost implementarea Acordului voluntar privind reducerea tarifelor de roaming dintre operatorii de comunicații mobile din Republica Moldova și operatorii din țările Uniunii Europene (UE), care a fost semnată la 31 mai 2023 de către cei trei furnizori de comunicații electronice mobile din Republica Moldova (Orange Moldova, Moldcell și Moldtelecom) și grupurile de operatori Orange Group, Deutsche Telecom, Telefonica Group și Melita.

Sergiu Gaibu și VE Edgars Bondars au trecut în revistă acțiunile întreprinse până în prezent de către ANRCETI, BEREC și Comisia Europeană în ceea ce privește extinderea listei semnatarilor Acordului menționat. În acest context, ANRCETI a cerut sprijinul Ambasadorului Republicii Letonia pentru a facilita procesul de aderare a operatorilor de comunicații mobile letonieni la Acordul voluntar. De rând cu lansarea liniei aeriene directe Chișinău – Riga, reducerea tarifelor la roaming ar asigura o conectivitate facilă cetățenilor și mediului de araceri din ambele țări.

Menționăm că la data de 31 mai 2023, operatorii de telecomunicații din Republica Moldova și 4 operatori din Europa au semnat Acordul voluntar privind reducerea tarifelor de roaming, iar pe 22 septembrie 2023 în rezultatul negocierilor între operatori realizat cu suportul BEREC și ANRCETI, au fost stabilite plafoanele maxime ale acestor tarife. Acordul voluntar rămâne disponibil pentru aderare pentru toți operatorii interesați din UE/SEE.

5 decembrie 2023


Ultima actualizare: 5/12/2023