Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

18 Iunie, 2024

Echipa ANRCETI a studiat experiența Letoniei privind reglementarea resurselor de numerotare

Săptămâna curentă, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a găzduit o sesiune de lucru cu reprezentanții Oficiului de Comunicații Electronice din Letonia (VAS ES). Scopul principal al acestei întâlniri a fost studierea practicii Letoniei în materie de reglementare și gestionare a resurselor de numerotare, cu accent pe prezentarea sistemului privind baza de date a resurselor de numerotare și funcționalitățile acesteia.

În cadrul acestei sesiuni de lucru, reprezentanții VAS ES au prezentat detaliat sistemul lor de gestionare a resurselor de numerotare, evidențiind aspecte precum arhitectura sistemului, procesele de eliberare și administrare a numerelor, precum și modalitățile de monitorizare și raportare. De asemenea, s-au discutat soluțiile tehnologice utilizate pentru asigurarea securității și disponibilității datelor în cadrul bazei de date a resurselor de numerotare.

Participanții la întâlnire au avut oportunitatea de a compara și de a învăța din experiența Letoniei în domeniul reglementării și gestionării resurselor de numerotare, identificând bune practici și posibile îmbunătățiri care ar putea fi preluate și aplicate de către ANRCETI.

ANRCETI apreciază disponibilitatea reprezentanților VASES de a împărtăși cunoștințele și experiența lor și va continua colaborarea și schimbul de experiență în beneficiul dezvoltării durabile a sectorului comunicațiilor electronice în Republica Moldova.

8 februarie 2024

Ultima actualizare: 8/02/2024