Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Iunie, 2024

15 martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

În fiecare an, la 15 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, instituită în 1985 de către Organizația Națiunilor Unite. Scopul acestei zile este să atragă atenția asupra importanței cunoașterii drepturilor consumatorilor și să mobilizeze eforturi pentru protejarea acestora.

Tema propusă în acest an este ”Inteligența Artificială corectă și responsabilă pentru consumatori”, subiect actual în lumina noilor tehnologii și a digitalizării în masă. Milioane de consumatori utilizează deja Inteligența Artificială. Această tehnologie ia amploare și are un potențial enorm cu impact considerabil asupra modului în care lucrăm, creăm, comunicăm, colectăm informații și multe altele. Este un domeniu nou care necesită o atenție sporită din partea dezvoltatorilor de politici și reglementări.

ANRCETI la fel pune umărul la protecția consumatorului pe domeniile de competență.

În scopul protecției utilizatorilor serviciilor de comunicații electronice și poștale, ANRCETI examinează și soluționează petițiile înregistrate, în conformitate cu Codul Administrativ al Republicii Moldova nr. 116/2018, colaborează cu instituțiile care reprezintă interesele acestora, furnizează informații/consultații referitoare la activitatea furnizorilor care activează pe piața serviciilor de comunicații electronice și poștale.

Petiția poate fi depusă în scris, verbal (consemnată printr-un proces verbal) în incinta ANRCETI, expediată prin poștă la adresa Bd. Ștefan cel Mare, 134, MD-2012, or. Chișinău, sau transmisă în formă electronică la email-ul office@anrceti.md, respectând cerințele legale stabilite pentru documentul electronic.

Totodată, toți utilizatorii serviciilor de comunicații electronice pot solicita informaţii şi consultații ce vizează domeniile de activitate ale ANRCETI prin intermediul liniei telefonice instituționale 080080080. Numărul 080080080 poate fi apelat fără plată din orice localitate a țării atât din reţelele de telefonie fixă, cât şi din reţelele de telefonie mobilă.

Respectarea drepturilor consumatorilor este fundamentală pentru buna funcționare a economiei și a societății noastre.

La Mulți Ani tuturor consumatorilor!

15 martie 2024

Ultima actualizare: 15/03/2024