Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Iunie, 2024

ANRCETI participă la Atelierul de lucru regional

În perioada 23-24 aprilie echipa ANRCETI participă la Atelierul de lucru privind Geoportalul dezvoltat de ANACOM (Autoritatea Națională de Comunicații din Protugalia) care se desfășoară în Lisabona, Portugalia.

Atelierul de lucru este o oportunitate deosebită pentru a prezenta platforma geospațială care oferă informații despre serviciile de comunicații electronice și pentru a analiza practicile portugheze relevante pentru țările membre EaPeReg (Grup Autorităților de Reglementare în Comunicații Electronice din țările Parteneriatul Estic). Geoportalul a fost recunoscut și premiat la nivel internațional, fapt care subliniază importanța și relevanța sa la nivel global (https://geo.anacom.pt/publico/home ).

Acest eveniment reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării infrastructurii de comunicații electronice în regiunea Parteneriatului Estic. Prezentările și discuțiile din cadrul atelierului vor acoperi aspecte esențiale legate de funcționalitățile Geoportalului, administrarea datelor, securitatea informațiilor și actualizarea periodică a acestora. De asemenea, se va oferi o perspectivă detaliată asupra implementării Legii privind Infrastructura Gigabit în Portugalia, prezentând un exemplu concret pentru țările partenere interesate.

Participarea la aceste evenimente este posibilă datorită Instrumentului de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al Comisiei Europene (TAIEX), care facilitează colaborarea și schimbul de experiență între țările membre ale UE și țările partenere din vecinătatea sa.

Totodată, ANRCETI va lua parte și la Ședința Grupului de lucru privind independența regulatorului și dezvoltarea broadband (IRB EWG) din cadrul EaPeReg, programată pentru data de 25 aprilie 2024. Aici vor fi prezentate rezultatele colectării de date pentru raportul privind dezvoltarea de bandă largă în cadrul Parteneriatului Estic și se va discuta procesul de colectare a datelor pentru analiza piețelor de bandă largă în conformitate cu recomandările Comisiei Europene. Această ședință va contribui la consolidarea cooperării între autoritățile de reglementare și la dezvoltarea unui cadru de reglementare pentru promovarea comunicațiilor electronice de înaltă calitate în regiune.

Ultima actualizare: 24/04/2024