Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

17 Iunie, 2024

ANRCETI a preluat președinția EaPeReg (Grupul regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din cadrul Parteneriatului Estic) în anul 2024

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a preluat președinția EaPeReg (Grupul regulatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din cadrul Parteneriatului Estic) în anul 2024, iar Autoritatea Națională pentru Comunicații din România (ANCOM) va deține funcția de vice-președinte al EaPeReg. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a 22 ședințe plenare a EaPeReg care se desfășoară, în perioada 29-30 noiembrie la Tbilisi, Georgia. Echipa ANRCETI care participă la plenara EaPeReg este condusă de Sergiu Gaibu, directorul ANRCETI.

La eveniment participă reprezentanți ai autorităților de reglementare din cadrul Grupului EaPeReg, ai Grupului autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (BEREC), ai Grupului regulatorilor din țările euro-mediteranene (EMERG), reprezentanți ai Uniunii Internaționale în Telecomunicații (UIT), experți ai Grupurilor de lucru REWG (Roaming Expert Working Group), SEWG (Spectrum Expert Working Group), IRB EWG (Independence of Regulators and Broadband Expert Working Group) etc.

Agenda ședinței plenare include examinarea raportului de activitate al EaPeReg pentru anul 2023, prezentat de către reprezentantul autorității de reglementare din Georgia, care deține președinția EaPeReg în 2023 și reprezentantul Comisiei pentru Reglementarea Comunicațiilor din Irlanda care exercită în acest an funcția de vice-președinte al EaPeReg, dar și prezentarea planului de activitate al EaPeReg pentru anul viitor de către ANRCETI. Deasemenea, s-au examinat rapoartele de activitate în anul 2023 ale celor trei grupuri de experți din cadrul EaPeReg: REWG, SEWG, IRB EWG.

Totodată, reprezentanții ANRCETI vor participa și la un workshop 3-lateral privind „Consolidarea infrastructurii și serviciilor de bandă largă în regiunea Europei și nu numai” între EaPeReg, EMERG și ITU, în cadrul căruia vor studia experiența a trei țări Georgia, Portugalia și România în materie de reglementare a serviciilor electronice în bandă largă.

29 noiembrie 2023Ultima actualizare: 29/11/2023